Fillon ndërtimi i rrugës që lidhë Ferizajn, Suharekën dhe Shtimen

0

Gjatë ditës së sotme është bërë inaugurimi i rrugës e cila i lidhë Komunën e Ferizajt me atë të Shtimes dhe Suharekës, nëpërmes rrugës Qafë Duhël-Topillë-Grajçevc- Papaz, segmenti Topillë. Nën praninë e Ministrit të Infrastrukturës Lutfi Zharkut si dhe dy kryetarëve të komunave përkatëse, kryetarit të Shtimes Naim Ismajli dhe atij të Ferizajit ​Muharrem Sfarça është vënë edhe gur themeli i fillimi të këtij projekti.

Pas inaugurimit të fillimit të këtyre punimeve ministri Zharku mes  të tjerash theksoi: ”Në Komunën e Shtimes janë duke vazhduar edhe projekte të tjera, sipas memorandumit të nënshkruar gjatë këtij viti e ku hyjnë zgjerimi i rrugëve në hyrje të këtij qyteti në vlerë prej 400 mijë euro. Këto investime që po realizohen nga Qeveria e Kosovës përkatësisht Ministria e Infrastrukturës, janë në të mirë të qytetarëve të kësaj Komune, që t’u mundësohet një zhvillim më i mirë i bizneseve, të kësaj ane”.

E në anën tjetër kryetari i Shtimes Naim Ismajli ka treguar se kohë më parë projekti për këtë rrugë lidhëse mes këtyre dy komunave ka qenë një projekt gjigand e i cili ka mundur vetëm të imagjinohet. Ismajli ka shpalosur edhe detaje të tjera lidhur me të mirat që do të sjellë kjo rrugë për qytetarët.

“Ky projekt më herët ka mundur vetëm të imagjinohet, dhe ishte identifikuar si projekt me prioritet, me interes për zhvillimin e bujqësisë dhe blegtorisë si dhe turizmin malor në këtë anë. Me asfaltimin e kësaj rruge banorëve të këtyre fshatrave do t’ju jepet mundësia që maksimalisht të shfrytëzojnë pronat e tyre” shtoi më tutje ai.

E kryetari i Ferizajt  Muharrem Sfarça ka sqaruar rëndësinë që kjo rrugë ka jo vetëm për qarkullimin rrugor, por edhe për ndikimin e drejtpërdrejtë të cilin e ka në bujqësi dhe blegtori.

Këtë projekt do ta financoi Ministria e Infrastrukturës. Rruga ka një gjatësi rreth 8.2 kilometra, me gjerësi prej 5 metra si dhe me sinjalizimin horizontal dhe vertikal. Projekti kap vlerën prej 760 130.49 Euro.

 

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here