EKSKLUZIVE: Kur shqiptarët e Preshevës ndërtonin hekurudhë për nazistët [foto]

1

Këto fotografi që mund t’i shihni më poshtë po shfaqen për herë të parë në “Ndërtimi.info”.

Teksa bota ishte në vrullin e Luftës së Parë Botërore (1914-1918), forcat naziste kishin depërtuar në shumicën e vendeve.

Depërtimi i tyre ishte kryer edhe në Kosovë, përfshirë edhe atë lindore. Lugina e Preshevës, Bujanovcit dhe Medvegjës kontrolloheshin nga nazistët. Ata i kishin përdorur shqiptarët edhe si punëtorë për të punuar në hekurudhë, siç shihet edhe në këto fotografi të vitit 1916.

Një fotografi i ka kapur ata në aksion teksa po punon pranë një ure, një tjetër i ka shpërfaqur shqiptarët e asaj zone nga një largësi më e madhe, ku shihet se ka pasur numër të madh të tyre.

E fotografia tjetër e tregon kohën e bukës, kur ata janë ulur, e mjetet e punës i kanë ngulur në tokë për t’u çlodhur.

REKLAMA

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here