Dobitë nga ulluqet e shiut dhe problemet që mund t’i kemi me to

0

Kur shumica e njerëzve mendojnë për rinovimin ose riparimin e shtëpive të tyre, ata rrallë i konsiderojnë ulluqet e tyre të shiut. Hendeku i shiut mbronë shtëpinë tuaj në disa mënyra. Përfitimet më të dukshme që ju ofrojnë ulluqet janë kanalizimi i ujit në rënie. Pastaj, tubat që transportojnë ujin në një kanal drejtojnë atë larg shtëpisë tuaj. Përndryshe, shiu mund të gjente rrugën e vet brenda duke kaluar përmes çatisë, rreth dritareve ose nën shtresat e derës.

Shtëpia juaj gjithashtu do të qëndrojë më e pastër kur uji të hidhet larg ndërtesës dhe nuk kthehet prapa në mure. Hapësira nën ulluk, dërrasat e tabelave, shtresat e jashtme dhe ngjyrat do të jenë më pak të ndjeshëm ndaj efekteve të shiut. Ulluqet gjithashtu parandalojnë që uji të rrjedhë nga çatia juaj si një ujëvarë. Përfitimi i menjëhershëm është që të qëndroni më të thatë kur të largoheni ose të hyni në shtëpinë tuaj gjatë një stuhie. Uji ka më pak të ngjarë të grumbullohet rreth themelit tuaj, shkruan Ndertimi.info.

Ullukët zvogëlojnë sasinë e ujit që depërton tokën që rrethon shtëpinë tuaj. Nëse toka është më pak e lagësht, ajo nuk do të zgjerohet dhe nuk do të shtrihet në mënyrë dramatike. Plus, shtresa e sipërme e tokës suaj do të rezistojë ndaj erozionit nëse keni një sistem të mirë hendekesh. Kjo ndihmon që baza juaj të jetë e fortë. Dëmtime serioze mund të ndodhin nëse uji depërton në muret e shtëpisë ose në themelet. Ky problem i kushtueshëm ndodh për tre arsye:

Nëse ulluqet tuaja janë të dëmtuara

Nëse tubat e poshtëm nuk punojnë si duhet

Nëse tubat e poshtëm nuk janë pozicionuar saktë

Dëmtimi i bazës i jep mykut një vend që të rritet. Ai mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore për ju dhe familjen tuaj. Është e vështirë të zbulohet derisa të keni një problem mjekësor. Është gjithashtu e vështirë për ta hequr.

Edhe kopshti juaj përfiton nga ulluqet e reja. Ju mund të mbledhni ujin e shiut në një cilindër dhe ta përdorni atë për ta ujitur kopshtin tuaj. Duke vepruar kështu, ju do të zvogëloni faturën mujore të ujit dhe gjurmën tuaj të karbonit.

Nëse nuk keni një sistem që pengon gjethet, degët dhe mbeturinat nga futja në ulluqet tuaja, ndoshta do të duhet të pastroni ulluqet tuaja të paktën një herë në vit. Nëse ato nuk mbahen të pastra, në dimër mund të formohen diga të akullta, të cilat mund t’i dwmtojnw ulluqet e shiut.

Ulluqet prej vinili janë të lira, por ato mund të bëhen të brishta dhe të thyhen në dimër. Jetëgjatësia e tyre është rreth 10 vjet. Sistemet e gypave të çelikut mund të zgjasin deri në 50 vjet në varësi të llojit të veshjes që kanë. Megjithatë, çeliku mund të ndryshket. Alumini nuk do të ndryshket, por ka më shumë gjasa që të dhëmbëzohet. Ajo ka një jetëgjatësi mesatare prej 20 deri në 25 vjet. Ullçkat e bakrit janë të bukura. Ata në të vërtetë duken më mirë ndërsa zhvillojnë një patinë, por janë më të kushtueshme. Ata gjithashtu mund të kapin sytë e hajdutëve të cilët shpejt mund t’i largojnë ata nga shtëpia juaj kur jeni në pushime ose në punë./Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here