Dizajnoni shtëpinë tuaj, pa bërë as edhe një hap jashtë saj

0

Kreativiteti padyshim se është pjesë e përditshmërisë sonë dhe atë e shprehim në forma dhe mënyra të ndryshme.

Të dekorosh shtëpinë me gjësende të cilat i keni tashmë andej tek dhomat e punëtorisë pa shpenzuar para për të blerë gjëra te reja e të ndërtosh me gjërat të cilat  thjeshtë nuk e keni ditur se mund t’i futni në përdorim, është me të vërtetë kënaqësi. Kjo kënaqësi është e dyfishte për faktin se ju po kurseni vetën dhe familjen e juaj financiarisht dhe së dyti ju po ndërtoni diçka të bukur nga fillimi vetëm.

Por, cilat materiale mund t’i përdorni më së miri? Materialet të cilat preferohen më shumë janë druri, plastika, qeliku ndonjëherë. Kjo ndarje nuk është strikte, mirëpo, këto janë disa nga materialet me të cilat të punohet me lehtë.

Ja disa shembuj, që pse të mos e provoni t’i bëni edhe ju.

Raft nga druri

Murin tuaj ju mund ta dekoroni edhe me një raft të ndërtuar nga druri. Në të ju mund të vendosni librat, apo edhe gjësende të tjera që shkojnë bukur me ngjyrën e mbyllur të drurit. “Me një gurë, mbytni dy zogjë”, në këtë rast ju do ta dekoroni murin tuaj i cili mund të ketë qenë i zbrazët duke mos shpenzuar para për piktura të shtrenjëta dhe po ashtu do t’i largoni gjërat e tepërta të cilat i keni në shtëpi dhe do i vendosni në raft.

 

Vend për kohën e lirë

Një qoshe e lezetshme të kaloni një pjesë të kohës së ndërtuar nga vetë ju, me të vërtetë është fantastike.

Rafte librash

Mund të jeni të pasionuar pas librave, por, përveç kësaj ju mund të dëshironi që veçse  t’i lexoni të dëshironi të duken edhe bukur në dhomë e juaj të gjumit apo edhe në pjesë të tjera të shtëpisë ku ju do i vendosni.

 

Mbyllni hapësirat boshe

Një dekorim i bukur e që të lë sy hapur do ta dëshironte gjithësecili. Këtu ju mund t’i shihni dhe t’i ndjekni disa nga hapat për të ndërtuar një “shtëpi nga konopi” të lezetshme dhe interesante.

Mos hedhëni asgjë

Mos hedhë asgjë në mbeturina, është një rregull i ri i kohës moderne. Gjithçka mund të përdoret ani pse jo me funksionin të cilin e kishte më parë. Keni televizor të vjetër i cila ka vite që e keni qitur jashtë përdorimit? Atëherë tani është koha që ta përdorni sërish. Thjeshtë, me kujdes largoni xhamin e tij dhe gjërat brenda dhe po në atë hapësirë vendosni diçka tjetër.

Do të jetë me të vërtetë unike.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here