Dizajni unik i një restauranti “xhungël”

0

La Metropolitana është një kompani 100% meksikane që fokusohet në dizajn.

Një përzierje e koncepteve meksikane përreth ushqimit siç janë tregjet tradicionale që mund të gjenden në të gjithë vendin, e frymëzuan këtë projekt arkitektonik.

Ne kemi marrë disa nga elementet themelore të këtyre tregjeve dhe i kemi zbatuar ato me një ton më formal dhe funksional.

Dizajni siguron që çdo konsumator të përfitojë një eksperiencë unike në të cilën ata do të kenë rastin të vlerësojnë receta të ndërlikuara gatimi, si tortillat duke u përgatitur në një “komal”, një nga ritualet më të lashta në kulturën meksikane të kuzhinës.

Jeta në qytetet e mëdha i ka bërë njerëzit më pak të aftë për tu lidhur me shkretëtirë.

“Në një botë ku gjithçka duket të jetë aq e strukturuar, restauranti si karakteristikë themelore ka natyrën, në mënyrë që ta ndiejmë përsëri tokën me këmbët tona dhe duke bërë kështu ne mund ta kuptojmë se ndryshimi mbështetet në pasiguri” thonë përfaqësuesit e kompanisë.

Ky koncept i ka frymëzuar për të krijuar një linjë të mobiljeve të projektuara posaçërisht për NOMA Mexico. Qëllimi ishte t’i siguronin konsumatorit një përvojë unike ngrënieje që del nga struktura klasike, duke ruajtur standardet më të larta të cilësisë.