Dizajne të karrigeve që nuk i keni parë ndonjëherë

0

Deri në shekullin XVI, karrigia ishte një pajisje të cilën nuk mund ta kishte gjithkush në shtëpi. Ajo ishte symbol i dinjitetit dhe i madhështisë. Megjithatë, pas kësaj periudhe karrigja bëhet një artikull që përdoret anembanë dhe ditëve të sotme kemi dizajne kreative të shumta. Ndërtimi.info jus jell disa nga dizajnet më mahnitëse.

Karrigia oktapod: Artisti donte të ishte besnik ndaj trupit të kafshës dhe madhështisë natyrore të lëvizjeve të tij, prandaj Maximo mori pjesë në çdo detaj fizik të oktapodit, me qëllim që kafsha të bëhej protagonist unik i tërë pjesës.

Karrigja e prerë: “Karrigja i prerë” ka vetëm një këmbë të pathyer dhe krijon një iluzion optik që do të bjerë. Sidoqoftë, një pllakë e fshehur nga një qilim i trashë lejon një vend të fuqishëm të pjerrët.

Karrigja laps: Shumë lapsa janë bashkuar për të formuar një karrige me pamje mahnitëse.

Karrigja me figurë peshku: Kreatori ka marrë sardelet e vegjël të prishura dhe përmes procesit të hedhjes së dyllit të humbur, janë krijuar peshq të ngurtë alumini nga homologët e tyre të ngrënshëm.

Karrigja e zbrazët: Kjo karrige 5 metra e gjatë u dizajnua për Amnesty International dhe simbolika e saj lidhet me mungesën e liris së shprehjes, burgosjes së gazetarëve dhe të gjithë atyre që u cenohet kjo e drejë.

 

Karrigja kafe: Përmban elemente të dizajnit funksional dhe dekorativ. Ulësja duket si një siluetë e një filxhani të kafesë, vegëza e së cilës mund të përdoret për të varur çantën.

Lulja e mrekullueshme: E bërë nga flegrat e buta të thella të pëlhurës mikrofibre të punuar me dorë në një baze çeliku, karrigja merr pamje të mahnitshme nga dizajni dhe ngjyrat.

 

 

Karrigja me shirita:Iluzion gravitacional. Një fantazi e përmasave optike të shkëlqyera. Këto karrige fluturojnë midis natyralizmit dhe industrisë në një shtrat të pamundësisë.

 

Spërkatësja: Spërkatjen e ujit në sipërfaqe ujore dhe pamjen që krijohet aty, dizajneri Michael Wendel e ka paraqitur me anë të dizajnit të karriges.

 

Karrigja tunel: Përmes lakimit të tubave metalikë pastaj duke i mbështjellë përreth me shirita elastikë e duke e mbyllur me velcro është krijuar kjo karrige.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here