Connect with us

Aktuale

Dëshmitarët hezitojnë të flasin për ndërtimet pa leje në Fushë Kosovë

Published

on

Në mungesë të dëshmitarit Xhevat Kastrati,  ka dështuar të mbahet seanca në rastin ku ish-drejtori i Inspektoratit në komunën e Fushë Kosovës, Afrim Krasniqi dhe inspektoret e ndërtimit, Valbona Ferati, Doruntina Dumani dhe Mobere Hyseni, po akuzohen për dallavere me  leje ndërtimore në periudhën 2014-2016.

Në këtë seancë ishte paraparë të dëgjohej edhe dëshmitari Faruk Lepaja, por që i njëjti nuk ka qenë i pranishëm, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Prokurorja Merrushe Llugiqi, ka hequr dorë ndaj të njëjtit dëshmitar, pasi sipas saj, Lepaja nuk ishte paraqitur as në prokurori për të dhënë dëshminë e tij.“Me të thënë të drejtën, kur e kam ftu edhe në prokurori, ky person nuk ka qenë i interesuar me ardhë me u deklaru as në prokurori, edhe prokuroria heq dorë prej tij, edhe s’ka çka na thotë diçka ma shumë ky person”, tha prokurorja Llugiqi.

Ndërsa, sa i përket dëgjimit të dëshmitarit Xhevat Kastrati, prokurorja Llugiqi ka mbetur pranë propozimit për dëgjimin e të njëjtit.

Ndërsa, sa i përket dëgjimit të dëshmitarit Xhevat Kastrati, prokurorja Llugiqi ka mbetur pranë propozimit për dëgjimin e të njëjtit.

Por, me heqjen dorë të prokurores nga dëgjimi i dëshmitarit Lepaja nuk janë pajtuar të akuzuarit, me arsyetimin se ky dëshmitar është ai që ka iniciuar ankesën për këtë rast.

“Faruku është kryesori, nuk është as Muharrem Kurtaj as kërkushi, Faruku është ai që ka qenë, ai e ka iniciu ankesën ai ka pas takime me kryetarin e komunës dhe jo me neve”, tha i akuzuari Krasniqi.

Lidhur me këtë, anëtari i trupit gjykues, gjykatësi Agim Kuqi, ka thënë se të njëjtit mund ta rezervojnë të drejtën që për seancën e radhës ta propozojnë Lepajën si dëshmitar, me të cilin konstatim nuk është pajtuar gjykatësja Krasniqi- Jashanica, pasi sipas saj dëshmitari  ndaj të cilit prokuroria ka hequr dorë nuk mund të ftohet nga mbrojtja.

Por, në fund gjykatësja Krasniqi- Jashanica, tha se për interes të drejtësisë do të bëjë përpjekje që të kontaktojë edhe me dëshmitarin Lepaja dhe pastaj, sipas saj të shqyrtohet mundësia që i njëjti të ftohet për seancën e radhës.

“Nejse do të bëj përpjekje për ta kontaktuar, pastaj shoh a do ta ftojmë apo jo, kështu është edhe qëndrimi i prokurores Llugiqi, do të thotë nuk ndryshoj mendim për relevancën e dëshmisë së tij, megjithatë ai nuk është dëgjuar as në prokurori, por unë do të bëj përpjekje prapë për interes të drejtësisë, ta shohim prokurore nëse ka mundësi do e kontaktoj”, tha gjykatësja Krasniqi Jashanica.

Kështu kjo seancë është ndërprerë dhe e njëjta pritet të vazhdojë më 30 shtator./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Energjia Elektrike pritet të shtrenjtohet sërish

Published

on

Mosekzekutimi i subvencionit prej 100 milionë eurove nga Qeveria e Kosovës para pak muajve tash mund t’i kushtojë Kosovës deri në 5 milionë euro në ditë import, ose mund të sjellë shtrenjtim të energjisë.

Kosovarët prej ditësh po përballen me reduktime të energjisë elektrike. E që të kjo të parandalohej, Zyra e Rregullatorit kishte propozuar një subvencionim prej 100 milion eurosh nga shteti i Kosovës.

Këto mjete qeveria i ndau që të blihet energji më e lirë, por që nuk u ekzekutuan asnjëherë.

Nga KEDS thonë se edhe në rast se kjo ndodhë, tash është vonë.

Viktor Buzhala, zëdhënës në këtë kompani, paralajmëron se Kosova mund të paguajë shifra marramendëse për import të rrymës muajve të dimrit.

Nga Shoqëria Civile thonë se mos ndarja e mjeteve për energjinë nga Qeveria, do të mund t’iu kushtojë kosovarëve me rritje enorme të tarifave të rrymës.

Në këto ditë  vendi ka prodhuar afër 120 mega vat në orë më pak sesa nga kërkesa e konsumatorëve.

Continue Reading

Aktuale

AKP shpalli shitjen e re të aseteve përmes likuidimit nr. 58 

Published

on

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) zyrtarisht ka shpallur shitjen e aseteve përmes likuidimit nr.58. Lista e tenderëve për privatizim me këtë valë të shitjeve përmban 40 asete/njësi atraktive të ndërmarrjeve shoqërore në Republikën e Kosovës, të cilat paraqesin një mundësi të shkëlqyer për zgjerim të biznesit apo iniciativa të reja biznesore në vendin tonë.

Kjo valë e shitjeve me të gjitha asetet e tenderuara është aprovuar në Bordin e Drejtorëve, kurse AKP i ka njoftuar paraprakisht të gjitha Komunat përkatëse se këto asete të ndërmarrjeve shoqërore do të privatizohen dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në mediat e shkruara dhe ato elektronike.

Ofertat e mbyllura për njësitë/asetet që janë në shitje përmes shitjes së aseteve me likuidim nr.58 duhet të dorëzohen në “Sallën e konferencave – Hoteli Grand”, në Prishtinë me datën 7 shtator 2022, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, të shoqëruara edhe nga depozita e ofertës dhe tarifa për paraqitjen e ofertës, ashtu siç është parashikuar për secilin artikull.

Kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë, duke filluar nga ora 12:30.

Bashkëlidhur (si më poshtë) gjeni shtegun me  listën e aseteve të tenderuara në këtë valë të shitjeve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Reagon “Prishtina Parking” për kontratën prej 750 mijë euro

Published

on

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. sqaron opinionin publik rreth disa shkrimeve dhe reagimeve të aktivistëve politikë lidhur me vazhdimin e kontratës “Shërbime për Menaxhimin e Parkingjeve”, ku vlera indikative për 36 muajt e ardhshëm është 750,000.00€ (shtatëqind e pesëdhjetë mijë euro).

Ndërmarrja sqaron se kjo nuk është shuma që do t’i paguhet Operatorit Ekonomik, por në bazë të kontratës së nënshkruar, Ndërmarrja do t’i paguajë kompanisë 15 % të të hyrave për çdo shërbim që kryen kompania e kontraktuar nga Ndërmarrja.

Ta zëmë, nëse Operatori Ekonomik kryen shërbime nga të cilat Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” inkason 100€ (njëqind euro), nga kjo shumë 15 % e të hyrave (15€) do t’i marrë kompania e kontraktuar për të kryer shërbimet.

Gjithashtu në bazë të kontratës së nënshkruar, Operatori Ekonomik ka për obligim të furnizojë stafin me pajisje elektronike si telefona dhe printer digjital, ndërtimin e një server room, vijëzimin e të gjitha parkingjeve në të gjitha lagjet e Prishtinës, vendosjen e tabelave vertikale, mirëmbajtjen e sistemit, si dhe trajnimin e stafit për përdorimin e sistemit.

Është me rëndësi të theksohet se kompania e kontraktuar ka krijuar softuerin dhe tre aplikacione: aplikacioni ku palët paguajnë me sms, aplikacioni për banorët rezident si dhe aplikacioni për smart phone, ku për to është investuar një shumë e konsiderueshme e mjeteve nga kompania e kontraktuar.

Prishtina Parking me punën dhe angazhimin e treguar është shndërruar në një Ndërmarrje model në vend, andaj çdo tentim për të prishur imazhin nga informata të pasakta të sponzorizuara që kanë dështuar të implementojnë sisteme të tilla, është i papranueshëm për ne.

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. fton mediat dhe qytetarët që për çdo informatë të drejtohen pranë zyreve të Ndërmarrjes dhe të mos publikojnë njëanshëm qëndrime nga individë politik.

Continue Reading

Trending