Dëmtohet ura e Zëmblakut në Korçë, bllokohet kalimi në Juglindje

0

Vetëm pak ditë më parë ura e Zëmblakut në Korçë është dëmtuar nga rreshjet aq sa tashmë ka dalë jashtë perdorimit për të gjitha mjetet e të gjitha tonazheve.

Madje autoritetet bëjnë thirrje që ura të mos perdoret as nga banorët që lëvizin në tokat e tyre nëpërmjet saj.

Ajo ndodhet në aksin rrugor Zëmblak-Dogana e Goricës së Vogël që lidh vendin tonë me një nga doganat e Maqedonisë. Kjo rrugëe përdoret në të njëjtën kohë nga 10 mijë banorë të Bashkisë Pustec dhe fshatra të njësisë administrative Pojan.

Në kushte të tilla fillimisht është parë si alternativë lëvizja e të gjitha mjeteve nga rrugë tjetër, ajo e fshatit Pojan, që pas disa kilometrave lidhet me rrugën nacionale Kapshticë-Qafë- Thanë. Diku në dalje të fshatit Pojan ka një urë me kapacitet mbajtës prej 20 tonësh.

Në kushte të tilla Prefekti i qarkut të Korçës nga njëra anë ka urdhëruar autoritetet lokale të mbajnë në monitorim urën e Pojanit dhe nga ana tjetër u ka kërkuar firmave të inerteve që ushtrojnë aktivitetin e tyre rrëzë Malit të Thatë që transportin e inerteve ta kryejnë vetëm me mjete të tonazit deri në 20 tone, aq sa është edhe kapaciteti mbajtës i urës së Pojanit.