BIG dizajnon Kullën e Singaporit me pemë që shpërthejnë përtej fasadës

0

Bjarke Ingels Group dhe Carlo Ratti Associati kanë filluar ndërtimin e një rrokaqielli 280 metra të lartë në Singapor, i cili do të shfaqë një park vertikal.

Kulla, në rrugën 88 Market Street në rrethin financiar të qytetit-shtet, do të përmbajë 29 kate të hapësirave për zyre dhe 299 apartamente, së bashku me kopshte përhapur nëpër ndërtesë.

Dizajni i BIG dhe CRA tregon se fasada prej xhami dhe çeliku e kullës 51-katëshe “u tërhoq” në katet e para bazë, në mes dhe ato të sipërme për të lejuar që pemët dhe bimët të zgjaten përtej.

Kulla do të bëhet ndërtesa e dytë më e lartë në qendër të Singaporit. Ndërtimi i një rrokaqielli me përdorim të përzier 93 mijë metra katror, krijuar nga kompania aziatike e pasurive të patundshme CapitaLand, tashmë është duke u zhvilluar, pas një ceremonie novatore më 9 shkurt 2018.

Një park publik do të vendoset në katin përdhesë, me hapësira për klasa stërvitjeje, instalime arti dhe ngjarje të komunitetit.

Rrugët dhe shtigjet e mbuluara nëpër pyll do të çojnë në një hapësirë të hapur prej 19 metrash në pazaret dhe në restorantet e podiumit të kullës, si dhe në lobet për zyrat dhe rezidencat.

REKLAMA