Bankat kanë të punësuar mbi 3 mijë persona

0

Në sistemin financiar bankar të Kosovës janë të punësuar rreth 3 mijë e 298 persona.

Krahasuar me numrin e të punësuarve bankat komerciale prijnë para kompanive të sigurimit dhe fondeve pensionale.

“Në bankat komerciale janë të punësuar 3298 punëtorë. Prej tyre punëtorë punojnë në institucione mikrofinanciare, në kompanitë e sigurimit janë 2141 punëtorë, ndërsa 31 punëtorë janë në fondet pensionale”, është thënë në raportin mujor të sistemit financiar të muajit shtator të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK).

REKLAMA