Connect with us

Aktuale

Stadiumi me sistem të ndërtimit të komanduar nga teknologjia

Published

on

Faza e dytë e projektit të stadiumit “Tom Benson” nga Pro Football Hall of Fame, tani është kompletuar. Shfaqje të reja gjithashtu janë lëshuar për pjesën tjetër të vendit të projektuar nga arkitektët HKS, duke zbuluar se si mund të duket të jesh në këtë hapësirë me qendër futbollin të projektuar me skemën “jeto-puno-luaj”.

Stadiumi Tom Benson prej 23,000 vendesh, pjesë e projektit prej 700 milion dollarësh në lokacionin  “Johnson Controls Hall of Fame” në Ohajo, u hap për publikun këtë muaj. Kompleksi përmban tapiceri, si dhe terraca për ngjarje dhe suita luksoze. Në përputhje me temën “jeto-puno-luaj”, ai nuk do të kufizohet vetëm në ngjarjet sportive por edhe do të organizojë evenimente argëtuese dhe universitetet rajonale dhe shkollat ​​e mesme do të jenë në gjendje ta përdorin vendin.

Fshati po shpallet si qyteti i parë i sporteve dhe argëtimit. “qytet i zgjuar”, sipas sajtit të Pro Football Hall of Fame. Elementi i “qytetit të zgjuar” do të vijë nga sistemet e ndërtimit që menaxhohen përmes analitiksëve të avancuar të të dhënave dhe duke pasur integrim të infrastrukturës për efikasitet maksimal. Një e katërta e buxhetit të projektit do të shpenzohet për zhvillimin e teknologjisë, sipas Forbes. Teknologjia do t’i tregojë vizitorëve se ku ka vende të lira.

Komponentë të tjerë për vendin prej 300 hektarësh përfshijnë një kompleks sportiv kombëtar të futbollit dhe të rinisë që ka tetë fusha me shumë qëllime, një hotel 345,400 metra katrorë, ​​një qendër për anëtarët në pension të komunitetit NFL dhe një “qendër për ekselencë” që ka funksion edukativ. Muzeu ekzistues i Hall of Fame do të pësojë përmirësime si pjesë e projektit. Një korridor kryesor, restorante, dhe hapësirë ​​zyre do ta bëjnë fshatin.

“Qëllimi ynë është që të krijojmë përvojën më intime, interesante dhe të lidhur me tifozët në të gjitha sportet. Ne po zgjerojmë “Pro Football Hall of Fame” në një destinacion të vërtetë  të jeto-puno-luaj” , tha Mark Williams, drejtori i HKS, për Forbes.

Pjesa tjetër e ndërtimit do të kryhet në faza. Faza përfundimtare e vendit do të përputhet me sezonin e 100-të të NFL. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Aktuale

‘Marakli t’Biciklave’, adresojnë problemet në Ministrinë e Infrastrukturës për sigurinë e çiklistëve

Published

on

Grupi ‘Marakli t’Biciklave’, përmes një njoftimi treguan se janë takuar me zv.ministrin e Infrastrukutrës Hysen Durmishi, me të cilin kanë biseduar për sfidat dhe problemet me të cilat përballet komuniteti i çiklistëve.

“Çdo ditë në rrugët e vendit, probleme këto për të cilat edhe avokuam duke paraqitur kërkesat tona të arsyeshme të cilat sa më shpejt që të prioritizohen në periudhë kohore do të ofrojnë edhe zgjidhje mbi problemet, kërkesat të cilat u mirëpritën edhe nga ana e zv. Ministrit Durmishi.

Marakli t’Biciklave ka në fokus të veçantë mbajtjen e kontakteve të vazhdueshëm më këtë ministri dhe institucionet e tjera të nivelit qendror dhe lokal, për t’i adresuar sfidat, problemet por edhe mundësit reale për të bërë sa më praktike dhe të lehtë qarkullimin e çiklistëve nëpër rrugët e qyteteve e lokaliteteve te Republikës së Kosovës.

Një nga mundësit reale mbetet dhe Agjenda e gjelbërt e cila mbetet prioritet i çiklistëve, sepse përmes përdorimit të saj ne e ruajmë ambientin e ajrin dhe njëkohësisht promovojmë përdorimin e transportit alternativ, siç është biçikleta.”, shkruan në njoftim./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Dogana e Kosovës për herë të parë ka arritur të kaloj 500 milion euro të  hyra

Published

on

Dogana kalon gjysmë miliard euro të hyra

Kjo shifër paraqet një rekord të ri pasi që nga themelimi i Doganës të hyrat në këtë periudhë të vitit kanë tejkaluar shumën e mbledhur prej 500 milion eurove.

Krahasimi me vitin e kaluar tregon që Dogana ka mbledhur deri me 19 maj 500,1 milion euro derisa vitin e kaluar të njetën periudhë ne kishim mbledhur 434,4,ilion euro, respektivisht shprehur në përqindje 15% më shumë apo 66 milion euro më shumë.

Gjithashtu edhe në krahasimi me projeksioni buxhetor të mbledhjes së të hyrave për vitin 2022 dogana e ka tejkaluar me  6.11% më shumë.

Trendi pozitiv që dogana kishte gjatë vitit 2021 ka vazhduar edhe gjatë vitit 2022./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

“Lumbardhi: një Histori Episodike”, publikohet më 25 maj

Published

on

Lumbardhi ju fton në lansimin e “Lumbardhi: një Histori Episodike” që mbahet me 25 maj prej orës 19:00 në Kino Bahçe.

Libri flet për takimin dhe ndërveprimin midis Kino Lumbardhit dhe Prizrenit, prej rrethanave që sollën te hapja e kinemasë në vitin 1952 e deri te ndalja e aktivitetit pas falimentimit të ndërmarrjes shoqërore “Kino Bistrica” në fillim të shekullit të ri.

Duke u mbështetur në procesin e mbledhjes dhe interpretimit të materialeve të gjetura në kinema, në arkivin e gazetës “Rilindja” dhe burime tjera, sikurse dëshmitë e akterëve në epizode kyqe, hulumtuesit Bengi Muzbeg dhe Tevfik Rada sjellin një tregim të fragmentuar që përshkruan ndeshjet dhe kontradiktat mes një ndërtese, një qyteti dhe artit të kinemasë, përbrenda kontekstit të transformimeve shoqërore, politike e teknologjike.

“Lumbardhi: një Histori Episodike” është botuar nga Fondacioni Lumbardhi me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Sportit të Kosovës, zyrës në Kosovë të forumZFD, Fondacionit për Iniciativa të Artit dhe me bashkëpunim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending