Arkitektura interesante e një studio radioje

0

Arkitektja kiliane Veronika Arcos është ftuar të hartojë një studio druri modulare që u instalua në oborrin qendror të Qendrës Kulturore Gabriela Mistral. Shfaqja ishte pjesë e Red Bull Radio Pop Up Santiago, një ngjarje radioje që transmeton tetë orë në ditë biseda të “live”, zgjedhje muzikore dhe shfaqje të drejtpërdrejta në kërkimin për të përhapur atë që tani njihet si identiteti muzikor kilian.

Gjeometria e pavijonit i përgjigjet kërkesave akustike, difuzionit dhe shikimit.

Muret e brendshme të tij kanë shkallë të ndryshme të ashpërsisë që absorbojnë zërin duke shmangur jehonën. Një nga muret e gjata ka një model të linjave horizontale duke treguar shtresat e terciare, ndërsa muri më i shkurtër ka logon e Red Bullit. Dhe muri më kompleks i gjatë përbëhet nga një platformë e bërë nga blloqe druri, të organizuar në një konfiguracion kompleks që formon një model gjeometrik. Një nga muret e jashtme përdor të njëjtin konfigurim. Të dyja janë ndriçuar, për të gjeneruar lojëra të dritave dhe hijeve, duke krijuar një lojë vizuale.

Druri është zgjedhur sepse është një material që zakonisht përdoret në arkitekturën kiliane, veçanërisht pisha – druri më i lirë dhe më i zakonshëm lokal. Në të njëjtën kohë, ajo ka një performancë optimale akustike, prandaj zakonisht përdoret në studiot e regjistrimit.

Pamja e thjeshtë e drurit, në kombinim me një konfigurim kompleks, jep një kontrast që sjell në zbatim karakteristikat lokale, me gjeometrinë e sofistikuar.