Arkitektura e drurit në projektimin e ri të shkollave në fshatra

0

Një projekt i ri i firmës Rosenbaum në bashkëpunim me Alph Zero janë duke punuar në një projekt për ndërtimin e një shkolle në një fshat në Brazil, me një plan më ndryshe seç ishin mësuar më parë.

Është vazhdimësia, linja e gjatë dhe e hollë që mirëpret udhëtimin dhe njohuritë e brazilianëve që jetojnë në rajonin qendror të vendit. Është gjerësia që na prek, së bashku me bukurinë e njerëzve që jetojnë atje.

Ky projekt shkon drejt transformimit, shpëtimit kulturor, inkurajimit të teknikave lokale konstruktive, bukurisë indigjene dhe njohurive, së bashku me ndërtimin e nocionit të përkatësisë, të domosdoshëm, për zhvillimin e fëmijëve të shkollës Canuanã.

Organizimi i ri në fshatra bazohet, në radhë të parë, për nevojën e shtimit të vlerave në tërë kompleksin ekzistues, si dhe për të potencuar idenë e përkatësisë së nxënësve në Canuanã. Largoni statusin e shkollës si hapësira ​​e vetme e të mësuarit dhe transformojeni atë në një territor me një vlerë si shtëpi.

Për këtë, ndërtesa e re është e organizuar kryesisht në dy fshatra, një për studentët meshkuj dhe një për studentet femra. Kjo ndarje ishte e pranishme në skemën e shkollës dhe vazhdon të mbahet. Në këtë objekt nuk do të vihen në përdorim më hapësira të mëdha me konvikte, por nga 45 njësi prej 6 studentësh secila. Me këtë akt të zvogëlimit të numrit të nxënësve në dhomë, ata synojnë të përmirësojmë cilësinë e jetës për fëmijët, individualitetin e tyre dhe rrjedhimisht punën e tyre akademike.

Ngjitur me objektin janë hapësira të ndryshme si dhomë televizive, hapësira leximi, ballkone etj. Të gjitha këto programe komplementare u hartuan së bashku me nxënësit për të përmirësuar cilësinë e jetës dhe për të përsosur lidhjen mes nxënësve dhe shkollës. Në këtë mënyrë, përveç strehimit të një numri më të madh fëmijësh, fshatrat e reja synojnë të rrisin vetëvlerësimin e fëmijëve nëpërmjet përdorimit të teknikave vendore, duke krijuar një urë midis teknikave popullore dhe një modeli të ri të strehimit.