Arkitektët e rinj preferohet t’i përdorin këto fletore xhepi [foto]

0

Charles Eames nënkuptoi shumëçka kur tha se “Detajet nuk janë detajet ato e bëjnë dizajnin. “Kur është fjala për fletore, mençuria e Eames është e vërtetë. Dizajnerët kanë prirje të jenë të orientuar në detaje dhe ata e dinë se një ekuilibër i përsosur mes estetikës, funksionalitetit dhe rehatisë ka rëndësi në një fletore.

Përderisa teknologjia vazhdimisht na sjellë mjete të pabesueshme të skicimit, letra vazhdon të mbetet një nga mjetet tona më të besueshme për idetë tona gjeniale. Për ju që vazhdoni të besoni se letra është një përzgjedhje e përkryer më poshtë kemi vendosur një listë më disa fletore të shkëlqyera.

Fletore për Arkitektët nga: LOG 

Kjo fletore është zhvilluar nga tre studentë të diplomuar në shkollën e Arkitekturës Planifikimit dhe Ruajtjes  në Kolumbi (GSAPP), e projektuar posaçërisht për arkitektët. A: LOG hyri ne prodhim pas një fushate të suksesshme të Kickstarter, duke e promovuar si një fletore me referenca ilustruese për arkitektët . 30 faqet e para të fletores përfshijnë informacionet themelore të projektimit, siç janë dimensionet e ndërtimit dhe udhëzimet e tjera teknike ndërsa pjesa tjetër e fletores përbehet nga letra të grumbulluara në katër shkallë të ndryshme më botime të veçanta për të  ju përshtatur sistemeve metrike.

Fletorja e skicimit nga Magma

Kjo fletore është për çdo lloj njeriu që dizajnon diçka. Këto fletore me ngjyra të buta të buta vijnë në katër botime: Arkitekturë, Dizajn &  Art & Ilustrim dhe Modë. Botimi përfshin 120 faqe të zbrazëta dhe të shtypura me shkronja të shtypura (metrikë dhe perandorake), plus 16 faqe informacionesh të dobishme për stilet arkitekturore, tipat e vizatimit, vendosjet e dhomave, mobilet dhe pajiset dhe shumë informacione tjera të dobishme.

Grids & Guides nga Princeton Architectural Press

Frymëzuar nga fletoret e laboratorëve të cilësisë së mirë, 144 fletët e fletores përmbajnë tetë dizenjime të dokumenteve të ndryshme grafike të ndërthurura me tabela interesante dhe info grafikë. Dokumentet e grafikut përfshijnë listat e numëruara, rrjetet karteziane, pikat, radianët dhe grafikët logaritmikë. Sidoqoftë, cilësia e mirë  e letrës ,futjet informative dhe ndryshimet e letrave grafike të e bëjnë të vlefshme dhe të mrekullueshme kohën tuaj në Grids& Guides.

 

Shkrimi i zgjuar i vendosur nga Moleskine

Kjo kompani italiane ofron një gamë të fletoreve të ndryshme me një sërë letrash, madhësish dhe mundësish midis letrave të forta dhe të buta. Juve ju pëlqen ndjesia që jep lapsi kur shkruani në letër, por duhet të dixhitalizojnë vizatimet? Seti i shkrimit të zgjuar nga Moleskine përdor një stilolaps Livescribe për të  shkruar vijën midis analoget dhe digjitalit. Ajo duket dhe ndjehet njësoj si një Moleskine e thjeshtë, por mbështet shënimet e juaja.

Fletorja  eco-Friendly nga Design Cast Iron 

Për ata që duan të jenë eko-miqësorë dhe të mbajnë një spërkatje të ngjyrave në tryezën tuaj, shikoni këtë fletore mini me përgjegjësi të mjedisit, një vëlla i gjelbër (fjalë për fjalë dhe figurativ) për shënime në këtë fushë. Ajo premton letër të vërtetë me cilësi të lartë (Mohaëk Loop-Smooth).

Lexo më shumë

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here