Arkitektët burrë e grua, që sukseset ia atribuojnë bashkëpunimit

0

Projektet arkitektonike janë po aq të suksesshme sa gatishmëria e një kompanie arkitekturore për të punuar së bashku. Përvoja nuk do të thotë asgjë nëse projektet nuk janë rrënjosur në bashkëpunimin krijues.

Për më shumë se 30 vjet, arkitektët e shtëpive Stuart Cohen, FAIA dhe Julie Hacker, FAIA, kanë prodhuar një seri shtëpish të projektuara dhe finalizuara në periferinë veriore të Çikagos. Edhe pse të njohur për personalitetet e tyre dukshëm të ndryshme, ky duo i bashkëshortit dhe bashkëshortes ka krijuar në mënyrë efektive një mjedis ku klientët mund të dëgjohen dhe të kuptohen. Ata e dinë se si të projektojnë së bashku, nga fillimi deri në fund dhe kjo është ajo që i bën rezultatet e tyre të projektit aq të jashtëzakonshme.

“Ndryshe nga partneritetet e tjera, ne jemi një çift që bashkëpunon si ekip” thotë Hacker. “Ne bëjmë të gjithë punën e projektimit dhe takimet e klientëve së bashku, të cilat mund të ndjehen si një komedi Woody Allen herë pas here, por unë mendoj se bashkëpunimi ndikon në avantazhin tonë”.

Cohen dhe Hacker ia atribuojnë suksesin e tyre të projektimit balancimit të talenteve dhe mbajtjes së një perspektive ku klientin e vënë në plan të parë. Është ajo që i ka çuar në marrjen e çmimit të lidershipit të arkitektëve të shtëpive më 2007, midis qindra pranimeve të tjera.

Në fund të fundit, misioni i tyre është krijimi i arkitekturës që pasqyron jo vetëm idetë e tyre të përbashkëta, por edhe aspiratat e klientit. Ata e kuptojnë se zgjidhjet më të mira krijuese vijnë nga puna së bashku për të zgjidhur problemet e përbashkëta.

“Zgjidhja e problemeve në arkitekturë kërkon një sasi të madhe të punës ekipore dhe kreativitetit”, thotë Hacker. “Konteksti i problemit është gjithnjë në ndryshim dhe si arkitektë, ne duhet të jemi në gjendje të shkojmë me rrjedhën dhe të copëtojmë të gjitha së bashku me bashkëpunimin dhe artistikën”.

Ndërsa ata kanë hasur shumë sfida gjatë viteve, ky ndërgjegjësim ka ndihmuar Cohen dhe Hacker të balancojnë talentet e tyre në mënyra që ofrojnë zgjidhje kreative për klientët e tyre.

“Si artistë, jemi të përkushtuar ndaj cilësisë dhe integritetit të punës sonë. Shtëpitë që bëjmë janë krijuar për klientët tanë, jo për veten tonë. Ne punojmë si një ekip për të realizuar vizionin e tyre se si ata duan të jetojnë”, thotë Hacker.  

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here