Alvaro Siza kombinon gjeometrinë me beton të bardhë për kishën e re në Francë

0

Arkitekti portugez Álvaro Siza Vieira ka përfunduar një kishë në rajonin e Brittany të Francës, duke shfaqur një përbërje skulpturore të formave të ndërthurura të betonit.

Kisha e Saint-Jacques-de-la-Lande është e para që do të ndërtohet në Brittany në shekullin e 21 dhe është projektuar nga kompania e Sizës, shkruan deezen, transmeton Ndërtimi.info.

Një pamje e bardhë prej betoni i bën jehonë pamjes së ndërtesave të tjera në zonë, ndërsa përdorimi i volumeve gjeometrike është një motiv të cilit Siza i është kthyer herë pas here përgjatë gjithë karrierës së tij.

Fitues i Çmimit Pritzker, 84 vjeçari është i njohur për qasjen e tij poetike ndaj modernizmit, të cilin ai e ka aplikuar për projekte duke përfshirë Fondacionin Nadir Afonso në Portugali dhe Fondacionin Ibere ​​Camargo në Brazil.

Projekti i kishës ndahet në dy kate, me një vëllim cilindrik në qendër të katit të sipërm, që strehon një sallë për 120 vetë. Hapësirat administrative dhe sociale, duke përfshirë një qendër famullore, janë vendosur në katin përdhesë.

REKLAMA