Connect with us

Aktuale

950 kompani do të ekspozojnë në super panairin e granitit dhe mermerit në Itali

Published

on

Marmomac, panairi më i rëndësishëm tregtar kushtuar fushës litike, kthehet në prani dhe siguri të plotë, në panairin e Veronës nga 29 shtatori deri më 2 tetor.

Tashmë janë konfirmuar më shumë se 950 ekspozues, dhe pritjet po rriten në qiell: nga fokusi në gurët vendas në përpunimin historik të mermerit dhe granitit, deri në analizën e importit dhe eksportit global, udhëkryqi global i gurëve botërorë është në Verona, ku nesër është tashmë sot.

Marmomac është panairi më i rëndësishëm tregtar në botë posaçërisht për të gjithë zinxhirin e furnizimit dhe vlerës së gurit natyror, nga gurore deri te produktet e përpunuara, teknologjitë, makineritë dhe veglat.

Marmomac është pasardhësi i një prej zonave kryesore të nxjerrjes dhe përpunimit të gurëve natyrorë në Itali.

Sot, është qendra kryesore ndërkombëtare për të gjithë protagonistët në sektor dhe një platformë thelbësore ku përditësimet e biznesit dhe profesionale bëhen së bashku për t’u bërë një vend preferencial për inovacion dhe trajnim.

Pas urgjencës shëndetësore dhe bllokimit pasues, Marmomac iu përgjigj nevojave të komunitetit më të madh prej guri natyror për të rimenduar një të ardhme të re për ekonominë e sektorit dhe sistemin e panaireve në përgjithësi-dhe e bëri këtë duke lansuar në vitin 2020 “Marmomac Re-Start” projektit.

Me rastin e edicionit 2021 të caktuar 29 shtator-2 tetor, Marmomac mirëpret një formulë të re të rrjetit me nisjen e një portali të ri kushtuar profesionistëve të sektorit të gurit:

Marmomac Plus është një vitrinë e hapur për tregun ndërkombëtar ku kompanitë mund të promovojnë markat e tyre, produktet dhe projektet kryesore, si dhe ngjarje dhe mundësi për ndarje me Komunitetin më të madh prej mermeri prej guri natyror./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending