Connect with us

Aktuale

8 vjet i la pa banesa, pronarët e tokave nuk e padisin investitorin në Mitrovicë, kërkojnë zbatimin e marrëveshjes

Published

on

Tomor Baruti, banor në lagjen “Ali Zeneli” në Mitrovicë në vitin 2013 përmes një marrëveshje me kompaninë, “Euro Keni Sh.p.k” vendosi që të jap pronën prej 803 metrave katrorë për ndërtim të një kompleksi banesor.

Prona në vlerë 722 mijë euro do t’i kompozohej me banesa nga kompania, “Euro Keni Sh.p.k”.

Sipas marrëveshjes në mes palëve, të gjitha ndërtimet do të përfundonin brenda dy viteve.

“Halli jonë është që fillimisht kemi pas pronat tona këtu të cilën pronë e kemi dhënë për ndërtim të lartë, kompanisë ‘Euro Keni Sh.p.k’ me pronar Sami Rexha.

Kjo pronë është dhënë më vullnetin tonë me marrëveshje të dy anshme, ky pronari Sami Rexha ka premtu që në afat prej dy viteve banesat do të ndërtohen dhe do të jenë në funksion. Por çka ka ndodh ka ndodh e kundërta”, thotë ai.

8 vite pas, Tomor Baruti thotë se ndihet i mashtruar nga kompania pasi që  banesat janë të pa banueshme.

“Banesat janë të pa banueshme disa që po i shihni që janë të banueshme janë bërë të banueshme me vetëfinancim të banorëve pasi që nuk kanë pas ku të shkojnë. Edhe ato nuk janë ende të banueshme krejt… tjerat nuk janë të banueshme, kemi kërku me e zgjidh këtë problem”,  tregon ai.

Kallxo.com që nga 2 shtatori ka provuar të kontaktoj më Sami Rexhën pronar të kompanisë, “Euro Keni Sh.p.k”, mirëpo që i njëjti deri në publikimin e këtij artikulli nuk ka kthyer përgjigje.

Ndërkaq, Policia e Kosovës ka thënë për KALLXO.com se në lidhje me rastin nuk ka rast të iniciuar.

“Në evidencat tona nuk ka procedurë të iniciuar për rastin për të cilin ju jeni interesuar”, thuhet në përgjigjen e Policisë së Kosovës për

Kallxo.com ka provuar të kontaktoj edhe me kryetarin e Mitrovicës, Agim Bahtiri por që i njëjti nuk ka kthyer përgjigje./ Media Ndërtimi.

Aktuale

Energjia Elektrike pritet të shtrenjtohet sërish

Published

on

Mosekzekutimi i subvencionit prej 100 milionë eurove nga Qeveria e Kosovës para pak muajve tash mund t’i kushtojë Kosovës deri në 5 milionë euro në ditë import, ose mund të sjellë shtrenjtim të energjisë.

Kosovarët prej ditësh po përballen me reduktime të energjisë elektrike. E që të kjo të parandalohej, Zyra e Rregullatorit kishte propozuar një subvencionim prej 100 milion eurosh nga shteti i Kosovës.

Këto mjete qeveria i ndau që të blihet energji më e lirë, por që nuk u ekzekutuan asnjëherë.

Nga KEDS thonë se edhe në rast se kjo ndodhë, tash është vonë.

Viktor Buzhala, zëdhënës në këtë kompani, paralajmëron se Kosova mund të paguajë shifra marramendëse për import të rrymës muajve të dimrit.

Nga Shoqëria Civile thonë se mos ndarja e mjeteve për energjinë nga Qeveria, do të mund t’iu kushtojë kosovarëve me rritje enorme të tarifave të rrymës.

Në këto ditë  vendi ka prodhuar afër 120 mega vat në orë më pak sesa nga kërkesa e konsumatorëve.

Continue Reading

Aktuale

AKP shpalli shitjen e re të aseteve përmes likuidimit nr. 58 

Published

on

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) zyrtarisht ka shpallur shitjen e aseteve përmes likuidimit nr.58. Lista e tenderëve për privatizim me këtë valë të shitjeve përmban 40 asete/njësi atraktive të ndërmarrjeve shoqërore në Republikën e Kosovës, të cilat paraqesin një mundësi të shkëlqyer për zgjerim të biznesit apo iniciativa të reja biznesore në vendin tonë.

Kjo valë e shitjeve me të gjitha asetet e tenderuara është aprovuar në Bordin e Drejtorëve, kurse AKP i ka njoftuar paraprakisht të gjitha Komunat përkatëse se këto asete të ndërmarrjeve shoqërore do të privatizohen dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në mediat e shkruara dhe ato elektronike.

Ofertat e mbyllura për njësitë/asetet që janë në shitje përmes shitjes së aseteve me likuidim nr.58 duhet të dorëzohen në “Sallën e konferencave – Hoteli Grand”, në Prishtinë me datën 7 shtator 2022, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, të shoqëruara edhe nga depozita e ofertës dhe tarifa për paraqitjen e ofertës, ashtu siç është parashikuar për secilin artikull.

Kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë, duke filluar nga ora 12:30.

Bashkëlidhur (si më poshtë) gjeni shtegun me  listën e aseteve të tenderuara në këtë valë të shitjeve./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Reagon “Prishtina Parking” për kontratën prej 750 mijë euro

Published

on

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. sqaron opinionin publik rreth disa shkrimeve dhe reagimeve të aktivistëve politikë lidhur me vazhdimin e kontratës “Shërbime për Menaxhimin e Parkingjeve”, ku vlera indikative për 36 muajt e ardhshëm është 750,000.00€ (shtatëqind e pesëdhjetë mijë euro).

Ndërmarrja sqaron se kjo nuk është shuma që do t’i paguhet Operatorit Ekonomik, por në bazë të kontratës së nënshkruar, Ndërmarrja do t’i paguajë kompanisë 15 % të të hyrave për çdo shërbim që kryen kompania e kontraktuar nga Ndërmarrja.

Ta zëmë, nëse Operatori Ekonomik kryen shërbime nga të cilat Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” inkason 100€ (njëqind euro), nga kjo shumë 15 % e të hyrave (15€) do t’i marrë kompania e kontraktuar për të kryer shërbimet.

Gjithashtu në bazë të kontratës së nënshkruar, Operatori Ekonomik ka për obligim të furnizojë stafin me pajisje elektronike si telefona dhe printer digjital, ndërtimin e një server room, vijëzimin e të gjitha parkingjeve në të gjitha lagjet e Prishtinës, vendosjen e tabelave vertikale, mirëmbajtjen e sistemit, si dhe trajnimin e stafit për përdorimin e sistemit.

Është me rëndësi të theksohet se kompania e kontraktuar ka krijuar softuerin dhe tre aplikacione: aplikacioni ku palët paguajnë me sms, aplikacioni për banorët rezident si dhe aplikacioni për smart phone, ku për to është investuar një shumë e konsiderueshme e mjeteve nga kompania e kontraktuar.

Prishtina Parking me punën dhe angazhimin e treguar është shndërruar në një Ndërmarrje model në vend, andaj çdo tentim për të prishur imazhin nga informata të pasakta të sponzorizuara që kanë dështuar të implementojnë sisteme të tilla, është i papranueshëm për ne.

Ndërmarrja Publike Lokale “Prishtina Parking” SH.A. fton mediat dhe qytetarët që për çdo informatë të drejtohen pranë zyreve të Ndërmarrjes dhe të mos publikojnë njëanshëm qëndrime nga individë politik.

Continue Reading

Trending