Shtëpi nga shishet e plastikës (Foto)

0

Shishe të mbeturinave për ndërtim? Po, është e vështirë të mendosh për një shishe si për tullën. Por një shishe me baltë është aq e fortë sa një tullë dhe çdo gjë që mund të bëni me një tullë, mund të bësh edhe një shishe. Përveç kësaj, ai ka shumë avantazhe gjithashtu…

Ndërtimi me shishe:

Kjo është një zgjidhje efektive për ripërdorimin e plastikës. Shishe kanë përparësitë e mëposhtme mbi tulla dhe materiale të tjera të ndërtimit.

Kosto e ulët – Ju e dini sa kushton një shishe!Jo i brishtë – (Ndryshe nga tulla)

 1. Përthith shok ngarkesat e papritura – Meqenëse ato nuk janë të brishta, mund të marrin ngarkesa të rënda pa dështim.
 2. Bio klimatike
 3. Të ripërdorshme
 4. Më pak materiale ndërtimi
 5. Lehtë për t’u ndërtuar
 6. Ndërtimi i Gjelbër

Hapi 1: Shishe, shishe Kudo!

Kur të bësh një tullë nga balta, koha dhe energjia e përdorur nga përzierja e argjilës për ta pjekur atë në furrë dhe duke marrë parasysh drurët e përdorur për këtë, do të shihni se shishja-tullë është shumë më efikas në energji.

Teknologjia gjithashtu redukton emetimin e karbonit që ndodh gjatë pjekjes së një tulle të zakonshme. Prodhimi i nxehtësisë nga fabrikat e çimentos gjithashtu mund të zvogëlohet pasi kjo teknologji përdor vetëm çimento prej 5 %. Fondacioni për të gjithë ndërtimet merret nga mbeturinat ndërtimore dhe kështu malet nga të cilat eksplodohen granit mund të ruhen gjithashtu. ..

Shishe PET (polietilen, plastikë) mund të qëndrojnë deri në 300 vjet (padyshim më shumë se çimentoja e përdorur për të lidhur shishet së bashku në mure!).

Shtëpia gjithashtu përmban një çati funksionale(nganjëherë quhet një çati e gjelbër). Kulla të tilla jo vetëm që kanë tërheqje estetike, por tentojnë të izolojnë shtëpinë më mirë se çatitë tradicionale, duke ulur kostot e ngrohjes dhe ftohjes. Ata janë gjithashtu më të lirë se kulmet tradicionale.

 

Hapi 2: Ky udhëzues ju tregon se si të ndërtoni një pavion me këto shishe.

 

 1. Hapi juaj i parë është mbledhja e sa më shumë shishe plastike të hedhura sa të mundeni. Ato mund të jenë të kapaciteteve të ndryshme.
 2. Hapi i dytë është gjetja e një vendi ku mund të merrni një ngarkesë me rërë të thatë (finer, më mirë).
 3. Procesi i ardhshëm është që të merrni shishe, t’i mbushni me rërë, t’i mbyllni dhe pastaj t’ia bashkëngjitni me një përzierje të bërë nga toka, balta, talla dhe më pak çimento për të siguruar forcë dhe qëndrueshmëri shtesë.
 4. Tani ju jeni të vendosur.Nisjani gjithmonë me shtyllën. Mund të keni sa më shumë shtylla që dëshironi, por jo më pak se 3.

5.Hapeni një gropë cilindrike rreth 60cm në thellësi. Rrezja duhet të jetë së paku 10cm më e madhe se gjatësia e shishe që ju do të përdorni për ndërtimin e shtyllës.

 1. Bëni një shtrat çimentoje (rreth 4cm trashësi) në gropë. Vendosni një shufër të gjatë hekuri / çeliku në qendër. Vendosni një fije të gjatë dhe të fortë në shufër. Tani do të vendosim 10 ose 11 shishe për këtë shufër. Për këtë, së pari vëni një shishe në hapësirë ashtu që shishja është orientuar në mënyrë radiale drejt qendrës (dmth. Kapaku është i orientuar drejt shufrës).

7.Merr fijen dhe bëj një nyjë rreth qafës së shishe që ju sapo vendosët. Vendosni shishen tjetër në mënyrë të ngjashme duke mbajtur parasysh se kapelet e 2 shisheve prekin njëri-tjetrin. Bëni një nyjë rreth shishes së dytë gjithashtu. Ripërtëritni hapat derisa të vendosni të gjitha 11 shishte. Ju keni bërë shtegun tuaj të parë të shisheve.

 1. Mbushni boshllëqet midis shisheve me rrënoja dhe çimento. Bëni shtratin e ardhshëm dhe vazhdoni këtë proces derisa të mbushni tërë gropën. Urra! Themeli juaj është i plotë. Lëreni atë për disa orë në mënyrë që çimento të ngurtësohet.
 2. Pasi të keni krijuar themelin për të gjitha shtyllat tuaja, ju mund të filloni ndërtimin e shtyllave. Vendosni shishet sikurse keni bërë për themelin dhe do të shihni shtyllat tuaja në rritje. Ju mund të vendosni tulla të thyera ose mbeturina të tjera të ndërtimit në mes të shisheve, në mënyrë që ata të mos lëvizin.

10.Nëse dëshironi, ju mund të suvatoni shtyllën tuaj me çimento. Kjo shtyllë është shumë herë më e fortë dhe më e lirë se një shtyllë e zakonshme e bërë me tulla.

Hapi 3: Pas ndërtimit të të gjitha shtyllave, Ju jeni gati për të bërë platformën.

 1. Bëni një skicë të platformës suaj me pluhur shkumësi ose me ndonjë pluhur me ngjyra.
 2. Bëni një shtrat argjilor rreth lartësisë 5cm dhe gjerësisë= 5 cm> të gjatësisë së shisheve. Kjo shtrat shkon përgjatë perimetrit të platformës.
 3. Tani vendosni shishet (me qafën e tyre të kthyer nga jashtë) njëri pas tjetrës në këtë shtrat dhe lidhni ato me njëri-tjetrin siç tregohet në foto.Pas vendosjes së një kursi, mbusheni zonën e brendshme me çimento, baltë ose rrënoja.Nëse doni Për të bërë më shumë lëndë, sigurohuni që të lidhni secilën shishe të kursit themelor me kursin e mësipërm siç tregohet në figurë. Kjo do t’i japë më shumë forcë strukturës.
 4. Kjo është platforma juaj. Tani vendosni pllaka ose qeramika për parket.
 5. Ju mund të vendosni çdo lloj çatie mbi këtë, sepse shtyllat janë mjaft të forta për t’i mbajtur ato.
 6. Krijoni planet tuaja, dhe ndërtoni strukturat tuaja me këtë metodë të lirë të ndërtimit!

Këtu janë paraqitur disa struktura (përfshirë rezidencat, rezervuarët, etj) të ndërtuara me shishe plastike.

/Ndertimi.info/

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here