Connect with us

Infrastrukturë

385 milionë euro shkuan direkt në sektorin e patundshmërisë në Kosovë

Published

on

385 milionë shkuan direkt në sektorin e patundshmërisë në Kosovë

Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës, investimet e huaja direkte në Kosovë në vitin 2021 kanë pasur vlerën e 421 milionë eurove – krahasuar me 345 milionë euro në vitin 2020 dhe 254.8 milionë euro në vitin 2019.

Nga shuma e investuar vitin e kaluar, 383.9 milionë euro kanë shkuar në sektorin e patundshmërisë.

Ish-ministri i Tregtisë dhe Industrisë i Kosovës, Ismet Mulaj, thotë për Radion Evropa e Lirë se sektori i patundshmërisë sjell më së paku efekte në zhvillimin ekonomik dhe gjenerimin e vendeve të reja të punës.

“Nuk mund të mburremi që kemi investime të huaja direkte në Kosovë. Investimet e huaja që ndikojnë në zhvillimin ekonomik dhe gjenerojnë vende të punës janë në sektorin e prodhimit dhe shërbimeve. Këta janë sektorë strategjikë, ku Kosova ka interes të tërheqë investitorë”, thotë Mulaj.

Por, sektori i prodhimit në Kosovë është ndër më të pazhvilluarit.

Kosova është importuese e pothuajse të gjitha produkteve. Në vitin 2021, vlera e mallrave të eksportuara ka arritur në rreth 750 milionë euro, ndërsa e importeve në mbi 4.5 miliardë euro.

Kryetari i Odës së Afarizmit në Kosovë, Skënder Krasniqi, thotë se mungon oferta, si për investitorët e huaj, ashtu edhe për ata vendorë.

“Ndryshe nga çka deklarojnë institucionet e Kosovës është gjendja në terren. Kemi investitorë që janë të interesuar të investojnë në Kosovë, [por] mungesa e një ofertë reale, mungesa e vendosmërisë për infrastrukturë ligjore dhe sigurisë për investitorët, bën që ata të mos vijnë në Kosovë”, thotë Krasniqi për Radion Evropa e Lirë.

Sipas tij, investimet e huaja në sektorin e patundshmërisë i atribuohen kryesisht diasporës së Kosovës, e cila, siç thotë, investon shuma të mëdha parash në ndërtimin e shtëpive dhe në blerjen e apartamenteve./Media Ndërtimi.

Infrastrukturë

Ndërtimet me eurokodet e reja, “Do përballojnë tërmete deri në 8 ball”

Published

on

Ndërtimet e reja do të projektohen për të përballuar tërmet mbi 8 ballë.

Siamziologët janë duke përgatitur hartën e re sizmike, mbi të cilën do të dalin eurokodet, që do të bazohen projektuesit.

Ndryshe nga hartat e mëparshme, harta e re nuk do të jetë e ndarë në zona, por e unikuar për të gjithë Shqipërinë.

“Hartat e re sizmike ka përfshirë një numër më të madh ngjarjesh historike tërmetore përfshirë dhe atë të durrësit, dhe vlerat e reja do të jenë të më të larta se ato ekzistuese, të cilat janë për tërmete mbi 8 ballë, ndërtimet në shqipëri do të jenë me të sigurta”, tha sizmologu Edmond Dushi.

Ekspertët vlerësojnë se projektet deri më tani janë mbi bazë të eurokodeve, ndaj theksin e vënë tek kontrrollet gjatë zbatimit.

“Tërmetet e fortë janë të pranishëm në vendin tonë, inxhinerët tanë e bëjnë detyrën e tyre,, mendoj që është imediate që ne të rrisim kontrrollin në procesin e ndërtimit, ajo që ndodhi në tërmetin efundit në turqi, tregoi faktin se atje është abuzuar shumë në procesin  e ndërtimit dhe ne duhet ta kemi në qendër të vemëndjes në këtë aspect që të mbrohemi nga tërmetet”, theksoi eksperti Llambro Duni.

Shqipëria aktualisht konisiderohet në aktivtitet sizmik. Për të diskutuar mbi risitë e në fushën e sizmiologjisë , ekspertë nderkobëtar dhe shqiptar janë mbledhur  në një simpozium shkencore./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Rrugët elektrike mund të zvogëlojnë madhësinë e baterisë së automjetit

Published

on

Një studim i ri nga Universiteti i Teknologjisë Chalmers në Suedi sugjeron se ndërtimi i të ashtuquajturave “rrugë elektrike” lejon që madhësia e një baterie makine të reduktohet deri në 70%.

Disa vende, duke përfshirë Suedinë, Danimarkën dhe Gjermaninë, po testojnë nëse sistemi rrugor elektrik (ERS) mund të përdoret për të elektrizuar rrjetet rrugore.

Një ERS ngarkon automjetet në lëvizje me sythe induksioni të vendosura brenda ose pranë rrugës, ose me tela katenare të varura mbi rrugë.

Të gjitha këto metoda nënkuptojnë se automjetet nuk kanë nevojë të parkohen për të karikuar dhe rrjedhimisht ka më pak nevojë për bateri të mëdha automjetesh.

Përkrahësit e idesë ERS pohojnë se ajo do të kapërcejë “ankthin e rrezes” – shqetësimin e ndjerë nga drejtuesit e automjeteve elektrike për distancën që automjeti i tyre mund të kalojë përpara se bateria të duhet të ngarkohet.

Tani studiuesit nga Chalmers kanë përdorur të dhëna nga mbi 400 makina pasagjerësh për të studiuar modele reale të drejtimit në pjesë të ndryshme të rrugëve kombëtare dhe evropiane suedeze.

Ata kanë përdorur të dhënat për të llogaritur, ndër të tjera, madhësinë e baterisë që nevojitet për të përfunduar të gjitha udhëtimet, duke pasur parasysh opsionet e mundshme të karikimit – stacionare kundrejt ERS – modelet e karikimit dhe kostot totale duke përfshirë infrastrukturën dhe bateritë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Infrastrukturë

Agjencia Kadastrale e Kosovës merr hua nga Banka Botërore për Regjistrimin e Pronave

Published

on

Agjencia Kadastrale e Kosovës (AKK) është përfituese e Projektit për Regjistrimin e Pronës në Kadastër dhe për Infrastrukturë Gjeohapësinore, huamarrje kjo nga Banka Botërore në kuadër të cilët projekt janë paraparë shumë aktivitete për implementim.

Me qëllim të koordinimit të progresit të aktiviteteve të projektit REGIP, sot u mbajt takimi online midis përfaqësuesve të projektit nga Banka Botërore dhe Agjencisë Kadastrale të Kosovës.

Përveç koordinimit të progresit të aktiviteteve  të këtij projekti të planifikuara për vitin 2023, u diskutuan edhe çështje tjera kryesisht rreth ri-strukturimit të këtij projekti dhe sfidat për realizimin me sukses të këtyre aktiviteteve.

Përfaqësuesit e Bankës Botërore u zotuan për përkrahje të mëtutjeshme dhe AKK u zotua për implementim të aktiviteteve sipas planit të paraparë me theks të veçantë për aktivitetet e këtij projekti që janë pjesë e Planit Zhvillimor Kombëtar./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending