Connect with us

Makineritë

Hyundai rimarkon emrin dhe zbulon tre ekskavatorë të rinj

Published

on

Është njoftuar se HD Hyundai Construction Equipment është emri i ri global i markës për prodhuesin Hyundai Construction Equipment.

E zbuluar në një ngjarje të fundit në selinë e saj evropiane në Belgjikë, kompania tha se “HD” në emrin e saj të ri përfaqëson dy temat kryesore shtytëse pas aktiviteteve të saj; ‘ëndrrat njerëzore’ dhe ‘dinamikat njerëzore’.

Biznesi, i cili operon së bashku me kompaninë motër Develon (ish Doosan Construction Equipment) nën kompaninë mëmë Hyundai Genuine Group, tha se temat pasqyrojnë “vizionin e tij për një të ardhme më të mirë” dhe kombinimin e zgjidhjeve industriale, robotikës dhe inteligjencës artificiale që po përdor për të ofruar. atë vizion.

HD Hyundai përdori gjithashtu ngjarjen për të lëshuar tre ekskavatorë, ekskavatorët me rrota HW100A dhe HW65A dhe ekskavatorin me gjurm HX65A.

HW100A është një makinë krejtësisht e re 11 tonëshe që përmban motorin D34 të përputhshëm me Stage V të vetë prodhuesit. Ai siguron 75 kW (100 kf) fuqi, 460 Nm çift rrotullues, dhe sistemi i tij i pastrajtimit përfshin një katalizator oksidimi me naftë (DOC), një filtër grimcash me naftë (DPF) dhe reduktim katalitik selektiv (SCR).

“Ky motor i përputhshëm me Fazën V nuk ka asnjë kërkesë për riciklimin e gazit të shkarkimit (EGR) që kontribuon në uljen e konsumit të karburantit dhe kostot më të ulëta të mirëmbajtjes,” thanë nga HD Hyundai.

Karakteristikat dalluese të ekskavatorit HW100A, i cili është projektuar për tregun evropian, janë mënyrat e tij të drejtimit me dy rrota, me katër rrota dhe gaforre, të cilat i ofrojnë makinës rreze kthese prej 5.7 m dhe 3.6 m dhe aftësinë për të lëvizur diagonalisht në hapësira të ngushta.

Një bum kryesor prej dy pjesësh dhe një krah zhytës me shtrirje të gjatë i japin ekskavatorit me rrota një shtrirje maksimale gërmimi prej 7,8 m, me një thellësi gërmimi prej 4,2 m. Ai gjithashtu lejon që makineria të ngrejë deri në 1.5 ton në një rreze 5 m në anën dhe 2.3 ton në pjesën e përparme me tehun e dozerit poshtë.

Makineritë

Volvo do të prodhoj automjete me çelik pa fosile

Published

on

Në prill 2021, Volvo Group njoftoi fillimisht se kishte nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me prodhuesin e çelikut SSAB për çelik pa fosile, me bashkëpunim të vazhdueshëm midis dy kompanive për prodhimin e automjeteve.

Tani, në një hap tjetër përpara në rrugën e saj drejt një zinxhiri vlere të emetimeve neto të gazrave serrë deri në vitin 2040, Volvo Group ka nënshkruar një marrëveshje me H2 Green Steel për të bashkëpunuar në çelikun me emetim pothuajse zero që do të përdoret në prodhimin e automjeteve komerciale.

Sipas marrëveshjes afatgjatë, Volvo Group do të blejë çelik nga fabrika e re e H2 Green Steel në Boden në Suedinë Veriore, me prodhimin e çelikut me emetim pothuajse zero të planifikuar të fillojë në fund të vitit 2025 dhe dërgesat të fillojnë në mesin e 2026. Çeliku do të përdoret në prodhimin e kamionëve, autobusëve dhe pajisjeve të ndërtimit.

Volvo Group është një anëtar themelues i Koalicionit First Movers, i cili është zotuar që të paktën 10% e të gjithë çelikut të blerë çdo vit të ketë pothuajse zero emetime deri në vitin 2030. Ai vuri në dukje se, ndërsa automjetet komerciale kalojnë gjithnjë e më shumë drejt zgjidhjeve të elektrizuara, gjurmët mjedisore i rrjetit të furnizimit dhe prodhimit bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Çeliku me emetim gati zero fokusohet në reduktimin e emetimeve në një pikë ku ndikimi mjedisor minimizohet ndjeshëm nëse nuk eliminohet./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Skanska po piloton një ekskavator elektrik Volvo EC230, zëvendëson Komatsu PC228 me naftë

Published

on

Volvo EC230 është ekskavatori elektrik më i madh i këtij lloji dhe është projektuar të ketë të njëjtat aftësi si një ekskavator me naftë. Duke qenë se fuqizohet nga bateritë, jo nga motori, përdorimi i tij do të ulë emetimet në vendin e punës dhe do të reduktojë zhurmën gjatë ndërtimit.

“Industria e ndërtimit është përgjegjëse për 40% të emetimeve të karbonit të lidhura me energjinë. Qëllimi ynë në Skanska është të vazhdojmë të jemi një lider i mendimit në zgjidhjet e qëndrueshme për industrinë e ndërtimit,” tha James Bailey, Zëvendës President Ekzekutiv i Skanska USA Civil.

Skanska po zëvendëson ekskavatorin aktual Komatsu PC228 me naftë me Volvo EC230 për të ngarkuar kamionë me material eksporti nga një rezervë në oborrin jugor të stacionit La Brea.

Ekskavatori elektrik do të përdoret për një provë 90-ditore dhe është një nga katër programet e tilla pilot në Amerikën e Veriut për të testuar suksesin e një ekskavatori elektrik të kësaj madhësie në një megaprojekt të rëndësishëm si Projekti Purple (D Line) Extension Transit, ndërsa avancimi i mëtejshëm i misionit të Skanska për reduktimin e emetimeve të karbonit të trupëzuar.

Mason Ford, Drejtor i Shërbimeve të Qëndrueshmërisë dhe Pajisjeve Skanska USA Civil, komentoi se, “Përdorimi i këtij ekskavatori të madh elektrik në një megaprojekt të tranzitit publik shton zbatimin tonë të vazhdueshëm të teknologjive të gjelbra, duke e çuar Skanska drejt objektivave tona klimatike globale të karbonit neto zero. emetimet deri në vitin 2045”.

Ekskavatori Volvo EC230 është lançuar në Evropë, ku Skanska ka përdorur EC230 në projektin e saj Slakthusområdet, dhe veçmas në Kinë. Pajisjet pritet të jenë të disponueshme në Amerikën e Veriut në vitin 2024./Media Ndërtimi

Continue Reading

Makineritë

Terex sjell kamionët e betonit me hidrogjen

Published

on

Prodhuesi i pajisjeve të ndërtimit Terex Advance do të fillojë të ofrojë motorin me djegie të brendshme me hidrogjen të Cummins si opsion në kamionët e tij të betonit.

Të dy kompanitë nënshkruan një letër qëllimi për të integruar motorin Cummins X15H në serinë Terex Advance Commander të kamionëve mikser me shkarkimin e përparmë.

Makineritë fuqizohen aktualisht nga motorët me naftë të Cummins, por marrëveshja do të thotë që Terex Advance do të jetë gjithashtu në gjendje të ofrojë një opsion karburanti hidrogjeni me zero karbon kur prodhimi serik i X15H të fillojë më vonë këtë dekadë.

Pjesë e platformës agnostike të karburantit të Cummins, X15H bazohet në teknologjinë e njohur të motorit me djegie të brendshme.

Prodhuesi i motorit pohoi se integrimi i motorit në shasinë e kamionit është i thjeshtë dhe nuk do të kërkojë një rishikim të madh të modeleve të automjeteve ose operacioneve të biznesit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Trending