Connect with us

Ndërtim

Pse të zgjidhni ndërtimin modular për njësitë e banimit?

Published

on

Siç e di çdo profesionist në industrinë e ndërtimit, ndërtimi mund të jetë një përpjekje e kushtueshme dhe që kërkon shumë kohë. Vonesat janë pothuajse më të shpeshta se ndërtimet në kohë dhe mund të shkaktohen nga kërkesa të shumta burokratike, moti dhe rrethana të tjera të papritura, planifikimi joadekuat, shumë pak personel ose një mori shkaqesh të tjera.

Projektet e gjata të ndërtimit gjithashtu mund të ndikojnë negativisht në perceptimin publik të një projekti edhe para se të ndërtohet, veçanërisht nëse projektet përjetojnë vonesa ose bezdi ata që jetojnë ose punojnë afër kantierit.

Për më tepër, disa projekte thjesht duhet të ndërtohen përgjatë një afati kohor më të shpejtë sesa është zakonisht e realizueshme për një projekt ndërtimi tradicional. Fatmirësisht, ekziston një zgjidhje për ata që kërkojnë të reduktojnë në mënyrë drastike kohën e ndërtimit: ndërtimi modular.

Çfarë do të thotë saktësisht ‘ndërtim modular’?

Sipas Institutit të Ndërtimit Modular, shoqata më e madhe tregtare e industrisë dhe burimi kryesor, “ndërtimi modular është një proces në të cilin një ndërtesë ndërtohet jashtë vendit, në kushte të kontrolluara impianti, duke përdorur të njëjtat materiale dhe duke u projektuar sipas të njëjtave kode dhe standarde si në mënyrë konvencionale objektet e ndërtuara – por në rreth gjysmën e kohës.” Ndërtimi modular është gjithashtu paksa një term ombrellë që përfshin disa lloje të ndryshme ndërtimi:

Ndërtimi voluminoz modular është një proces në të cilin dhoma të tëra ose seksione dhomash – të kompletuara me mure, dysheme dhe tavane – ndërtohen në një mjedis fabrike dhe më pas transportohen në një vend përfundimtar për montim.

Ky lloj ndërtimi përdoret si për projekte modulare të përhershme ashtu edhe për zhvendosje (ndërtesa që nuk janë projektuar për t’u zhvendosur kundrejt atyre që janë; mendoni një hotel kundrejt një klase të përkohshme).

Ndërtimi i panelizuar është një proces në të cilin panelet e murit të brendshëm dhe/ose të jashtëm ndërtohen në një mjedis fabrike dhe më pas transportohen dhe rregullohen në kantierin e ndërtimit. Pjesa tjetër e ndërtesës është e ndërtuar në vend.

Cilat janë përfitimet e ndërtimit modular në krahasim me metodat tradicionale të ndërtimit? A është me të vërtetë kursim i kostos?

Ndërtimi modular sigurisht që mund të kursejë kostot, por ky nuk është përfitimi i tij kryesor. Përfitimi kryesor i ndërtimit modular është kursimi i kohës dhe kthimi më i shpejtë i investimit. Meqenëse ndërtimi modular lejon montimin e industrializuar që ndodh njëkohësisht me përgatitjen e kantierit, koha totale që duhet për të ndërtuar një strukturë mund të reduktohet në mënyrë dramatike.

Shpesh në kohën kur vendi është gati (themeli i niveluar, hidraulika në vend, derdhja e betonit, etj.) modulet e ndërtuara në fabrikë janë gati për t’u vendosur. Një hotel i ndërtuar në mënyrë modulare, për shembull, mund të hapë dyert dhe të fillojë të gjenerojë të ardhura 30%-50% më shpejt se një hotel i ndërtuar tradicionalisht.

Përfitimet e tjera përfshijnë sigurinë më të madhe të punëtorëve (punëtorët janë të gjithë duke punuar në një mjedis të sigurt dhe të kontrolluar në krahasim me punën në lartësi të pasigurta dhe/ose në mjedise më pak të kontrolluara), përmirësim të produktivitetit, rritje të sigurisë së orarit (urdhrat e ndryshimit të vonë dhe vonesat e motit minimizohen shumë me ndërtimi modular), dhe parashikueshmëria e përmirësuar e kostos.

@Media Ndërtimi.

Ndërtim

Qeveria jep 6 milionë euro shtesë për punimet e rrugës Prishtinë-Podujevë

Published

on

‘Punët me intensitet të lartë’ në rrugën Prishtinë – Podujevë kanë bërë që Qeveria e Kosovës të ndajë edhe 6 milionë euro shtesë për këtë projekt infrastrukturor.

Më 3 korrik 2023, Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, ka bërë të ditur inauguruar fillimi i punimeve në rrugën Prishtinë-Podujevë.

Kompanitë që kanë fituar kontrata nga Ministria e Infrastrukturës për të ndërtuar rrugën Prishtinë – Podujevë, rezultojnë se në të kaluarën kanë pasur gjoba të shqiptuara nga Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM), për nxjerrje ilegale të mineraleve.

Të dhënat e siguruara nga KPMM tregojnë se kompanitë ndër vite janë gjobitur për nxjerrje ilegale të zhavorrit, gurit të fortë, rërës apo të reshpes.KPMM ka bërë të ditur për KALLXO.com se kompanitë e gjobitura e që janë duke punuar rrugën Prishtinë – Podujevë janë ‘Pro&Co Group’, ‘2A Group’, ‘Bageri-1’, ‘Bageri’, ‘Kosova Aslfalt’ dhe ‘Beni-com’.

Konsorciumi i organizatave të shoqërisë civile i përberë nga Group for Legal and Political Studies, Institute for Development Policy (INDEP) dhe Instituti GAP, në kuadër të projektit: “Mbështetje për Shoqërinë Civile për të Rritur Mbikëqyrjen Publike dhe Llogaridhënien e Institucioneve Publike të Kosovës”, shpreh shqetësimin e thellë për shkeljet e njëpasnjëshme ligjore në procesin e prokurimit “Zgjerimi i rrugës nacionale Prishtinë – Besi – Podujevë” nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës.

Edhe përkundër rekomandimeve të KRPP-së, si dhe shkeljeve të evidentuara, MMPHI ka vazhduar jashtëligjshëm me nënshkrim të kontratave dhe operatorët ekonomik kanë filluar punën. Ne kërkojmë që të rishqyrtohen dhe të anulohen vendimet e marra në mënyrë të jashtëligjshme, si dhe ju bëjmë thirrje organeve kompetente ta hetojnë këtë aktivitet të prokurimit./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Vazhdon ndërtimi dhe renovimi i shtëpive të shqiptarëve në Veri të Kosovës

Published

on

Në Mbledhjen e 162-të të Qeverisë, miratuam vendimin për vazhdimin e mëtutjeshëm të Rindëritimit dhe Renovimit të Shtëpive individuale të familjeve, të cilëve u janë dëmtuar shtëpitë gjatë periudhës kohore 1998/1999.

Gjatë luftës së fundit, vendit tonë i janë shkaktuar dëme masive shkatërruese nga Serbia, që vazhdojmë t’i vuajmë ende edhe sot.

Bazuar në situatën e gjendjes faktike të familjeve në Veriun e Republikës se Kosovës, dhe sipas Raportit të Komisionit Vlerësues të Komunës së Mitrovicës mbi dëmet e shkaktuara të luftës gjatë viteve 1998/99, në kuadër të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkëpunim me organin kompetent komunal, është marrë vendimin për vazhdimin e projektit për rindërtimin dhe renovimin e shtëpive të dëmtuara gjatë asaj periudhe kohore./Media Ndërtimi

Continue Reading

Ndërtim

Pezullohet ndërtimi i linjës hekurudhore Budapest-Beograd

Published

on

Puna e ndërtimit në linjën hekurudhore Budapest-Beograd është pezulluar pasi konsorciumi kontraktor kinezo-hungarez përpiqet të përmbushë standardet e sigurisë të Bashkimit Evropian (BE).

Konsorciumi, i udhëhequr nga konstruktorët kinezë dhe homologët e tyre hungarezë, po përballet gjithashtu me tejkalime buxhetore, vonesa të projektit dhe negociata politike mbi projektin, i cili shihet si një komponent kryesor i Iniciativës së Rripit dhe Rrugës së Kinës.

Fillimisht i nisur me një buxhet prej 2.1 miliardë euro, projekti është goditur me një sërë pengesash, më e fundit prej të cilave është dështimi për të siguruar një sistem sigurie që përputhet me standardet e BE-së. Kjo ka ngecur aktivitetet e ndërtimit në linjën hekurudhore.

Një nga kërkesat kryesore për projektin është të mundësojë që trenat të udhëtojnë me shpejtësi deri në 160 km në orë. Për ta arritur këtë, linja hekurudhore duhet të jetë në përputhje me sistemin e sigurisë të standardizuar nga BE, i njohur si Sistemi Evropian i Kontrollit të Trenit (ETCS).

Përpjekjet e konsorciumit për të përmbushur këto kërkesa thuhet se kanë rezultuar të pasuksesshme deri në këtë pikë.

Sipas raporteve nga rrjeti lokal i gazetarëve Telex, projekti gjithashtu tani ka nevojë për fonde shtesë, kryesisht për shkak të rritjes së kostove të ndërtimit.

Kompania hungareze në konsorcium, RM International, ka tërhequr fuqinë punëtore dhe makineritë e saj nga kantieri.

Raportohet se ata janë ricaktuar për rinovimin e linjës kryesore hekurudhore të Hungarisë midis Budapestit, Gyor dhe Vjenës.

Përmirësimi i linjës hekurudhore Budapest-Beograd është një projekt hekurudhor me shpejtësi të lartë prej 350 km i financuar kryesisht nga Exim Bank e Kinës, e cila po kontribuon me 85% të investimit total të projektit.

Continue Reading

Trending