Connect with us

Aktuale

Google Maps do t’i ndihmojë përdoruesit të shmangin turmat gjatë blerjeve për festat e fundvitit

Published

on

Google shpesh po shton veçori të reja në aplikacionin e tij, Google Maps, dhe një do të jetë veçanërisht i dobishëm gjatë sezonit të festave.

Është një veçori e quajtur Zona Busyness, e cila ofron informacione se sa e mbushur me njerëz është në lagje të caktuara dhe jo në destinacione specifike, ndërsa mënyra Directory ofron më shumë informacion rreth dyqaneve dhe komoditeteve në vende të caktuara si qendrat tregtare dhe aeroportet.

Google Maps po zgjeron gjithashtu veçorinë e gjurmimit të ushqimeve për të mbuluar më shumë dyqane në SHBA dhe po përpiqet t’i bëjë më të detajuara komentet e restoranteve.

Zona e zënë është një zgjerim i informacionit që Google Maps tashmë ofron për bllokimet e trafikut dhe popullaritetin e dyqaneve dhe vendndodhjeve të caktuara gjatë javës, transmeton Telegrafi.com.

Tani, në vend që të ofrojë vetëm detaje për vende specifike, Google Maps do të jetë në gjendje të ofrojë informacione rreth popullaritetit të përgjithshëm të resortit.

Google shpreson se kjo veçori do t’i lejojë përdoruesit të shmangin turmat ose t’i gjejnë ato nëse janë në humor për një atmosferë të gëzuar. Funksioni Area Busyness do të jetë i disponueshëm në mbarë botën në pajisjet Android dhe iOS gjatë pushimeve.

Google Maps zgjeron veçorinë e shkarkimit të sendeve ushqimore, e cila i lejon përdoruesit të gjurmojnë statusin e një porosie dhe më pas ta ndajnë atë me dyqanin kur presin që ajo të arrijë dhe ta marrin porosinë pa pasur nevojë të largohen nga aplikacioni.

Ky funksion u prezantua fillimisht në fillim të këtij viti dhe që atëherë është zgjeruar në më shumë se 2000 dyqane në 30 shtete të SHBA-së.

Aktuale

Hapni dyert për instalimin e Valvulës Termostatike nga ekipet e autorizuara të Prishtina HeatSave

Published

on

Hapni dyert për ekipet e autorizuara ashtu që të përfitoni pajisjet si dhe instalimin e tyre falas. Pas nëntorit, këto pajisje së bashku me instalim do të kushtojnë deri në 500 euro për konsumator.

Andaj, nëse nuk do të jeni në shtëpi në datat e paralajmëruara për instalim në lagjen tuaj, ju lutem kontaktoni në 080099000 sa më parë, që të mos humbisni rastin për instalimin e pajisjeve të reja për radiatorët tuaj si:

Valvulës Termostatike e cila rregullon qarkullimin e ujit të ngrohtë nga sistemi i Ngrohtores Termokos deri tek radiatori.

Termo-Kokës e cila ndihmon në përcaktimin e temperaturës në radiator. Rrotullojeni për të caktuar temperaturën dhe për të kontrolluar shpenzimet e energjisë.

Alokatorit cili vendoset në radiator për të matur temperaturën dhe për të përcjellur shfrytëzimin e energjisë.

Prishtina HeatSave është investim 10M dollarësh nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) & Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC), me qëllim të modernizimit të sistemit të matjes së shpenzimeve të ngrohjes përmes Termokos./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Raporti i UN-Habita alarmon qytetet botërore

Published

on

UN-Habitat sapo ka publikuar Raportin e tij vjetor të Qyteteve Botërore gjatë sesionit të njëmbëdhjetë të Forumit Urban Botëror, i cili u zhvillua në Katowice, Poloni nga 27 qershor deri më 30 qershor 2022.

I titulluar “Parashikimi i së ardhmes së qyteteve”, pikat kryesore të publikimit të vitit 2022 janë njohuri për të ardhmen e sferës urbane, bazuar në “tendencat, sfidat dhe mundësitë ekzistuese, si dhe kushtet përçarëse, duke përfshirë mësimet e vlefshme nga pandemia COVID-19”.

Në fakt, ai synon t’u paraqesë qyteteve mënyra për t’u përgatitur për sfidat e ardhshme dhe për të adresuar çështjet aktuale.

Meqenëse popullsia globale që jeton në zonat urbane do të rritet nga 56 përqind në 2021 në 68 përqind në 2050, kryesisht në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, transformimi i qyteteve tona për të arritur një të ardhme më të mirë duhet të jetë një interes global.

Duke pasur nevojë urgjente për “zgjidhje inovative për zonat urbane për t’iu përgjigjur kësaj krize të trefishtë C të COVID, klimës dhe konfliktit”, siç deklarohet nga Nënsekretari i Përgjithshëm i OKB-së dhe Drejtori Ekzekutiv i UN-Habitat Maimunah Mohd Sharif, Raporti i Qyteteve Botërore 2022 bën thirrje për më shumë angazhim nga qeveritë kombëtare, rajonale dhe lokale dhe inkurajon adoptimin e mëtejshëm të teknologjive inovative dhe koncepteve të jetesës urbane./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Aktuale

Studentët e Arkitekturës të UP-së eksplorojnë ndërtimin e zonave urbane në Cottbus të Gjermanisë

Published

on

Studentët Behar Iberhysaj, Tringa Rama, Vanesa Nikqi, Dafina Balaj, Marina Frrokaj, ishin pjesë e Summer School – Introverted and Extroverted Spaces: Neë pedagogical approaches to the house and the city, në Cottbus të Gjermanisë, me dt. 11.06.2022 – 19.06.2022. Kjo vizitë është realizuar fal marrëveshjeve që Fakulteti i Arkitekturës ka me profesorët dhe universitetet në Gjermani.

Studentët kanë eksploruar se si është ndërtuar dhe përvetësuar hapësira urbane në disa territore në Cottbus përmes përjetimit të përvojës së tyre.

Gjate hulumtimit dhe punës së bërë janë përdorur metoda etnografike dhe vizuale për të identifikuar hapësirat që janë dhe mund të bëhen të dukshme dhe ato që janë dhe mund të mbeten të padukshme.

Qëllimi i shkollës verore ka qenë të rikonceptohet raporti mes shtëpisë dhe qytetit, duke reflektuar mbi nocionin se pjesët e dukshme dhe dimensionet prezentë e përbëjnë qytetin, ndërsa e padukshmja dhe jo-prezentja përfaqësojnë shtëpinë./Media Ndërtimi.

Continue Reading

Trending