10 personalitetet e famshëm që ia nisën me arkitekturë

0
drawing architect hand on the plans

Jeta mund të na çojë në drejtime të ndryshme. Në vitet e para mund të kemi talent një profesion të caktuar, të cilin pas kalimit të disa viteve mund ta ndërrojmë për arsye të ndryshme.

Këtë më së miri na e dëshmojnë edhe 10 personalitete që sot kanë profesione të ndryshme por që të gjithë e nisën me arkitekturë.

George Takei: Star Trek do të ishte më ndryshe nëse aktori amerikan nuk do ta ndryshonte fushën e tij të studimit nga arkitektura në artet dramatike. Nuk dihet arsyeja pse ndodhi ky ndryshim i shpejtë i mendjes së tij por pa dyshim që bota do të ishte pa njërin prej aktorëve më të mirë nëse ai do t’i vazhdonte studimet në arkitekturë.

Courtney Cox: Aktorja u bë e famshme në komedinë Friends me rolin e Monica Geller ndërsa. Edhe pse i përfundoi studimet para se të merrte diplomë, ajo shpenzoi shumë kohë për të specializuar në arkitekturë në kolegjin Mount Vernon para se të zhvendosej në Neë York për ta filluar modelimin. Është e qartë që aktorja ka ende passion për dizajnin.

 

 

Ice Cube: Ju duhen disa projekte të skicuara? Ikona e repit Ice Cube, mund t’ju ndihmojë me këtë. Ai e mori një diplomë në vizatim nga Instituti i Teknologjisë së Feniksit më 1987. Arkitektura ishte plani rezervë i tij i punës, vetëm nëse nuk funksiononte me hip hop grupin e tij, N.W.A.

 

 

Thomas Jefferson: “Babai themelues i SHBA-së”, autori i Deklaratës së Pavarësisë, presidenti i tretë në historinë amerikane dhe një arkitekt profesionist. Nëse kjo nuk është një rezyme mbresëlënëse e karrierës së tij, çfarë mund të jetë. Para se të hynte si stuhi në politikën botërore, Jefferson ishte një praktikues i arkitekturës, Ai madje ndërtoi edhe shtëpinë e tij të njohur si Monticello.

 

 

 

Art Garfunkel: Nëse Garfunkel do t’i vazhdonte studimet e tij në arkitekturë në Universitetin e Kolumbias në New York, suksesi i Paul Simon do të ishte gjysmak. Mirëpo më pas, Garfunkel ndryshoi kursin e studimeve duke regjistruar artin e historisë. Mirëpo ende muzicienti e ka të gjallë pasionin për arkitekturën. Bendi i tij shkroi dhe performoi këngën “So Long, Frank Lloyd”, që i kushtohej legjendës së arkitekturës.

 

 

Tom Ford: Moda dhe arkitektura kanë shumë të ngjashme mes tyre. Për dizejnatorin Ford, këto dyja janë pasionet më të rëndësishme. Ai studio arkitekturë në shkollën “Parsons” të Dizajnit ndërsa pasioni për veshjet iu shfaq gjatë studimeve në Paris.

 

 

Seal: Ish-burri i supermodeles Heidi Klum dhe fituesi i katërfishtë i çmimeve Grammy, Seal ka shumë talente ndër të cilat edhe arkitekturën. Para se t’ia niste karrierës në industrinë e muzikës, ai mori një diplomë të asocuar pasi studioi për dy vite arkitekturë në Londër.

 

 

Benjamin Netanyahu: Kryeministri i tanishëm i Izraelit studio në Institutin e Teknologjisë të Masaçusets në SHBA. Ai kompletoi për dy vite studimet e nevojshme për diplomë që mund të merrt për 4 vite.

 

 

Jimmy Stewart: Ylli i filmave popullorë Wonderful Life dhe Vertigo studio arkitekturë në njërin prej universiteteve më të famshëm në botë, atë të Princeton. Atij i ishte ofruar një udhëtim gratis për të kompletuar diplomimin pasi kishte bërë një dizajn inovativ të terminalit të aeroportit por ai tejkaloi këtë mundësi për t’iu përkushtuar një karriere të mrekullueshme në film.

 

 

“Weird Al” Yankovic: Njeriu i parodive “White & Nerdy” dhe :”Amish Paradise”, fillimisht ishte student i zgjuar. Pasi përfundoi shkollën e mesme në moshën 16-vjeçare, ai studio në Universitetin Politeknik të Kalifornias ku diplomoi por nuk u mor kurrë me profesionin.

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here