10 mënyrat për ta bërë zmadhuar vizualisht një dhomë të vogël

0

Vërtetë, ne nuk mund t’i lëvizim muret me një shtytje të dorës. Por, ne mund të krijojmë iluzione optike që do të ndihmojnë në zmadhimin vizual edhe të hapësirës më të vogël të apartamentit ku jetoni.

Faqja amerikane “Bright Side” ju ofron një përzgjedhje të skemave të ngjyrave që do t’iu lejojnë të transformoni lehtësisht dhomën tuaj, pavarësisht sa e ngushtë mund të duket në këtë moment!

Në një mjedis të ndritshëm, një dysheme me ngjyrë ndihmon të “shtyjë” murin më larg dhe të bëjë dhomën të duket vizuelisht më e gjatë dhe më e gjerë.

Zgjedhja për një ngjyrë të ndritshme dhe të ngopur jo vetëm për dysheme, por edhe për tavanin, do të ndihmojë në krijimin e përshtypjes së një mjedisi të gjerë. Megjithatë, kjo gjithashtu do të bëjë që tavani të duket më i ulët.

Zgjedhja e së njëjtës ngjyrë për muret e pasme dhe dyshemenë do ta bëjë dhomën të duket më e ajrosur.

Përdorimi i skemës së njëjtë të ngjyrave për muret e pasme dhe tavanin gjithashtu e bën dhomën të duket më e gjerë, por me sy pamundëson thellësinë e saj.

Një mënyrë tjetër për të “shtyrë” muret anësore më gjerë është zvogëlimi i thellësisë së dhomës. Kjo mund të arrihet duke përdorur një ngjyrë të ndritshme për të nxjerrë në pah muret e pasme.

Në anën tjetër, ju mund të zvogëloni gjerësinë dhe të rrisni thellësinë duke përdorur një ngjyrë të ngopur për të nxjerrë në pah muret anësore të dhomës.

Nëse problemi është tavani i ulët, mund të përmirësoni situatën duke zgjedhur ngjyra të ndritshme, të ngopura për anën e dhomës dhe muret e pasme. Kjo do të zvogëlojë vizualisht thellësinë dhe gjerësinë në favor të lartësisë.

Zgjedhja e ngjyrave të ndritshme nuk është mënyra e vetme për të rritur përshtypjen e hapësirës. Modelet e imazhit mund të ndihmojnë gjithashtu. Për ta bërë dhomën tuaj të duket më e ajrosur, përdorni sfond me ngjyrë të lehta me një dizajn të ndritshëm.

Në disa dhoma tavanet mund të duken shumë të larta. Stripet horizontale do ta bëjnë tavanin tuaj të duken më të ulët, ndërkohë që zvogëlojnë lehtësisht thellësinë e dhomës.

Rripat vertikale, përkundrazi, mund të ndihmojnë “të ngrenë” një tavan të ulët.

Nëse dëshironi ta bëni dhomën tuaj të duken më e gjerë dhe të reduktoni thellësinë e saj, vija horizontale në dysheme do të ndihmojë në arritjen e efektit të dëshiruar.

Transmeton /Ndertimi.info/

 

REKLAMA

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here